Feestwinkel

Frieda en ik (Loes) hebben besloten een miniatuurgrachtenpandje te kopen. Daar wilden we een Feestwinkel in maken. Wij namen ons voor om het in oktober 2003 af te hebben i.v.m. het tienjarige jubileum van ‘De Pruikebol’. Ons voornemen was om dit heugelijke feit te vieren tijdens de beurs in de Rijnhal en hoe kan dat beter dan met een Feestwinkel schaal 1:12.

We zijn begonnen met het bepalen van de indeling en maakten van roer(verf)houtjes eerst onder de trap schappen en ook bij de ingang links kwam een ‘planken’ stelling. Dit om alle waar overzichtelijk uit te kunnen stallen.

Het was al een feest op zich om de winkel vol te proppen met zelfgemaakte feest-artikelen zoals: stoelen, popjes (gemaakt door Frieda), theaterkleding, vlaggen, ballonnen, slingers, kaarten, lampionnen, maskers, hoedjes, handschoenen, zakdoeken, neuspoeder, vuurwerk, grimeerartikelen en noem verder maar op … zelfs droplulletjes!
Wat is dat nou?? Gaan we schelden?? Nee hoor, droplulletjes zijn snoepjes in de vorm van lulletjes. Men zegt toch ook wel eens droplul (sorry hoor!). Dat komt daar natuurlijk vandaan.

Naast deze overvloed aan artikelen zijn er ook een aantal carnavalfoto’s te zien. Het pand is gehuurd door Flip en Hettie van der Heijden en ze hebben hun feestwinkel heel toepasselijk ‘Confetti’ genoemd.

In de feestwinkel staat een boertje met zoon. Ze kwamen eigenlijk om vuurwerk te halen, maar ze gaan ook nog met een clownspak voor de zoon weg. Die knul wordt door zijn pa verwend zeg!
Prins Carnaval is zojuist klaar en zit te kijken hoe de Nar gesminkt wordt door grimeur Herman (mijn vader heette zo). Herman is pruikenmaker, grimeur en kapper. Hij werkt parttime als oproeptkracht.

De loodgieter Jan Veldwachter is gebeld, want er is een dakpan weggezakt. Hij had voor de feestelijke opening van de zaak nog net even tijd om het dak te repareren.

Het inrichten van deze winkel verschafte ons veel plezier. We hopen dat de familie van der Heijden met veel enthousiasme deze zaak gaat runnen zodat wij over enkele jaren deze ‘mini-zaak’ nog verder kunnen uitbreiden met een breder assortiment want we hebben nog veel meer ideeën!!