Stoomboot

Zie ginds…..

Het Sinterklaasgevoel van Loes Diebels

Loes Diebels, voor veel miniaturisten bekend van ‘de Pruikebol’ pruikjes voor poppenhuispopjes, is al jaren een grote Sinterklaasfan. En nu enkele van haar kleinkinderen op de leeftijd zijn dat ze in de Goedheiligman geloven is dat alleen nog maar sterker geworden.

Ze kreeg het idee de stoomboot van de Sint na te laten bouwen maar op zo’n manier dat er ook echt mee gespeeld kon worden. Naspeuringen op internet brachten haar bij Labet’s Miniaturen in Bocholt, en de mensen daar begrepen haar helemaal en Matt van Labet’s bouwde een prachtige stoomboot. Een leuke bijkomstigheid was dat een aantal dames uit België de boot kwam brengen en Loes gelijk een workshop pruikje maken als tegenprestatie kon geven!

Inmiddels was Loes al begonnen met het maken van Pieten in alle soorten en maten want de boot moest natuurlijk wel bevolkt worden. Bert Aarts bouwde de stuurhut in, Loes’ vriendin Aaltje hielp met het aankleden van de kapitein en Rachel Split maakte prachtige gewolvilte Pietjes en kleine poppenhuisjes waar de kleinkinderen weer cadeautjes in konden stoppen. Zo is de roef een plek van grote inpakactiviteiten geworden en zijn er overal zakken vol cadeaus!

In de boot zijn achter de patrijspoortjes laatjes waar de kinderen bedjes in gemaakt hebben voor de Pietjes. Alle reddingsbanden zijn voorzien van de namen: Fleur,Roos,Lotte, Floris, Mees en Olivier voor alle kinderen is er ook een Pietendiploma. De kinderen maakten ook nog kastjes en bedjes en bedachten nog meer aankleding voor de boot.

Loes beleeft veel plezier aan het spelen met haar kleinkinderen en het samen knutselen aan haar boot! En en passant kweekt ze misschien wel een nieuwe generatie liefhebbers!